Projecte Reacciona

El Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa, anualment, un programa d’accions de sensibilització en el marc de l’educació per a ciutadania global per tal de contribuir a una major informació i conscienciació sobre la cooperació al desenvolupament i la solidaritat a tots els nivells. Així mateix el Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca del Penedès també recull la voluntat de promoure la participació del jovent en les accions de cooperació.

Una d’aquestes accions és el projecte Reacciona, una proposta pedagògica que vol incidir en l’alumnat d’educació secundària amb l’objectiu d’impulsar una ciutadania crítica sensibilitzant sobre la cooperació, la solidaritat, els drets humans i al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'alumnat participant al projecte Reacciona rep l'aprenentatge de les eines audiovisuals, però sobretot rep l'aprenentatge i la sensibilització a les temàtiques de cooperació lligades als ODS, sobre les que treballen les entitats del nostre municipi.

En l'edició 2022 hi han participat grups-classe dels 9 centres educatius de secundària de Vilafranca, tant públics com privats, i les diferents entitats i ONG que treballen activament en el municipi.

Àudiovisuals presentats:

"Malbaratament alimentari"
Col·legi Sant Ramon de Penyafort, 4t ESO Mans Unides

"Un dia de gossos"
Col·legi Sant Josep, 4t ESO IPA Rescue

"Pojecte Labdoo"
Col·legi Vedruna - Sant Elies, 3r ESO Labdoo

"Educació inclusiva"
Escola Montagut, 1r Batxillerat Alkaria

"Voluntaris"
INS Alt Penedès, 4t ESO Creu Roja

"La cadena"
INS Eugeni d'Ors, 4t ESO Fundació Vicente Ferrer

"La doble carta"
INS Milà i Fontanals, 1r Batxillerat Amics de Puerto Cabezas

"Maquila"
INS Nou, 4t ESO Sindicalistes Solidaris

"Entre pobles"
INS Nou, 4t ESO Entrepobles Penedès

"Una vida dura"
INS Vilafranca 2, 2n ESO Fundació Pau i Solidaritat

Accessibilitat