Projecte Labdoo de millora de l'educació

L’Ajuntament de Vilafranca i l’associació Labdoo.org van signar el 2016 un conveni de col·laboració, que convertia Vilafranca en la primera ciutat que s’unia al projecte ‘Labdoo for cities’ per contribuir a millorar l’educació.

Labdoo.org és una associació col·laborativa sense ànim de lucre que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d'arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta. Des de la seva fundació i gràcies a la col·laboració de milers de persones, la plataforma humanitària Labdoo ha anat creixent, actualment servint portàtils a escoles en més de 130 països, beneficiant a quasi 600.000 estudiants d'arreu del món. La plataforma proporciona una manera col·laborativa i sense cap cost (ni econòmic ni mediambiental) de sanejar els portàtils en desús, instal·lant-los aplicacions educatives lliures d'alta qualitat.

Aquest projecte de foment de la solidaritat entre pobles i la sostenibilitat del nostre planeta convida a les persones de la vila que disposin d’ordinadors portàtils o tauletes en desús que encara funcionin, donar-los perquè un cop sanejats puguin anar a centres educatius d’arreu del món, amb carències d’aquests materials. Això no suposa cap cost econòmic ni mediambiental per a la Vila ni per al planeta, tot ajudant a reduir el nivell global d’escombraries electròniques i a la vegada contribuint a la causa educativa d’infants i joves als quals se’ls facilitarà l’accés a les tecnologies de la comunicació i la informació.

Punts de recollida de portàtils en desús:
Edifici de l'Escorxador, carrer de l'Escorxador, 19-21
Biblioteca Torras i Bages, plaça de l'Oli, 20
Espai jove La Nau, carrer baltà de Cela, 45

A Vilafranca existeixen 5 hubs Labdoo, formats molts d'ells per estudiants d'ESO que fan les tasques de sanejament d'ordinadors portàtils en desús. Els hubs Labdoo estan ubicats en els següents centres: 
•    Vedruna Sant Elies
•    Institut Eugeni d’Ors
•    Institut Alt Penedès
•    Escola Montagut
•    Escola Sant Josep