Sensibilització

Al  llarg de l’any, des del treball en xarxa, en col·laboració amb entitats i ONGs i altres departaments municipals, el Servei de Solidaritat i Cooperació, desenvolupa un programa d’accions de sensibilització i educació per al desenvolupament amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Amb formats molt diversos - exposicions, taules rodones, cine fòrums,etc- es porten a terme activitats que tenen com a objectiu la sensibilització i informació a la ciutadania sobre les temàtiques i projectes que destaquen en el camp de la cooperació i la solidaritat, en àmbits com la cultura de la pau, els drets humans, el desenvolupament sostenible i d’altres.

El mes d’octubre és el moment de l’any en que el Servei de Solidaritat i Cooperació i les entitats de la vila realitzen el cicle Solidaritats amb una variada programació d’activitats i la ja tradicional Festa de la Solidaritat.

Per altra banda, la Mostra de Curtmetratges Vilafranca Roda Solidaritat, la primera edició de la qual es va fer l’any 2014, ofereix a joves dels centres educatius de Vilafranca la possibilitat d’experimentar amb la producció de curtmetratges com a activitat d’educació en valors.