Notícia

Xerrada sobre la situació actual de Nicaragua i dels projectes amb Puerto Cabezas

21 de febrer de 2022

Des del servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en col·laboració amb l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, es presentarà a la ciutadania, l’estat d’execució dels projectes de suport a la ciutat agermanada de Puerto Cabezas (Nicaragua) i donar a conèixer l’actual context social i polític de la ciutat i del país.

La presentació pública es portarà a terme el proper dimarts 1 de març, a les 19h, al Claustre de Sant Francesc, amb la participació de la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, del representant de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, Marc Nicolàs, i del tècnic resident a Managua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Xavier Ruiz.

L’aprovació definitiva del Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca del Penedès, l’11 de novembre de 2022, posa en valor l’agermanament amb el municipi de Puerto Cabezas/Bilwi (Nicaragua). L’agermanament amb aquest municipi de la Regió de la Costa Nord del Carib, a Nicaragua, té una història de més de 30 anys i en el marc de l’agermanament s’han desenvolupat nombroses activitats de cooperació. Actualment hi ha diverses iniciatives en execució, com el suport a l’alberg de víctimes de violència del moviment de dones Nidia White, a la Comunitat indígena de Wawa Bar, i el suport a l’acadèmia ALIF.

La regidora Montse Arroyo es mostra satisfeta de l’aprovació definitiva del Pla Director, fet que suposa “establir el marc de les polítiques de cooperació, prioritzant l’equitat de gènere, l’educació per la justícia global i posant en valor l’agermanament amb Puerto Cabezas. Aquest acte obert a la ciutadania vol retre comptes, compartir mirades i apropar realitats en el marc de l’Educació per la Ciutadania Global”.