Notícia

Vilafranca participa a la XII edició de les Ciutats Defensores dels Drets Humans

26 de setembre de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca participa un any més en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Hi participen 28 ajuntaments, i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

Des del 2013 es treballa conjuntament per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones i defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen, enfortint les xarxes de suport i protecció i millorant el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania catalana. L’Ajuntament de Vilafranca participa en aquest projecte des dels inicis, contribuint així a defensar qui defensa.

Aquest any s’està celebrant la XII edició la qual consta de dues gires. La gira de primavera que es va celebrar entre els dies 25 d’abril i 4 de maig; i la gira de tardor es farà entre el 3 i l’11 d’octubre.

Les defensores i els defensors de drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o regional. Contribueixen a l’eliminació efectiva de totes les violacions de drets humans i al desenvolupament de les llibertats fonamentals dels pobles i individus, i a la construcció de societats més justes, tenint com a principis la igualtat, la no discriminació i la dignitat humana.

A Vilafranca del Penedès en aquesta edició de tardor hi seran Lorrenie Leete, advocada i coordinadora del Legal Centre Lesbos, una organització que, des  del 2016, ofereix informació i assistència legal i gratuïta als i les immigrants que arriben per la via marítima a la illa de Lesbos; i Ahmed Ettanji, president d’Equipe Media, un mitjà que treballa al Sàhara Occidental per trencar el bloqueig informatiu marroquí i que, des de la seva creació el 2009, ha hagut de fer front a amenaces, agressions, detencions arbitràries i confiscacions dels periodistes que integren l’equip.

Ambdós seran a Vilafranca el dimarts dia 4 d’octubre, a les 11h, a l’Escorxador per tal de poder compartir amb l’alumnat dels centres educatius de Vilafranca el seu testimoni en relació a la defensa dels Drets Humans.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, posa en valor el projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans” donat que és un “projecte municipalista que compta amb la participació d’ajuntaments, entitats i institucions que, des dels seus respectius àmbits d’actuació, treballen en la defensa dels drets humans”.