Notícia

Gala de curtmetratges del projecte Reacciona

25 de abril de 2022

El Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa, anualment, un programa d’accions de sensibilització en el marc de l’educació per a ciutadania global per tal de contribuir a una major informació i conscienciació sobre la cooperació al desenvolupament i la solidaritat a tots els nivells. Així mateix el Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca del Penedès també recull la voluntat de promoure la participació del jovent en les accions de cooperació.

Una d’aquestes accions és el projecte Reacciona, una proposta pedagògica que vol incidir en l’alumnat d’educació secundària amb l’objectiu d’impulsar una ciutadania crítica sensibilitzant sobre la cooperació, la solidaritat, els drets humans i al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'alumnat participant al projecte Reacciona rep l'aprenentatge de les eines audiovisuals, però sobretot rep l'aprenentatge i la sensibilització a les temàtiques de cooperació lligades als ODS, sobre les que treballen les entitats del nostre municipi.

En aquesta edició hi han participat grups-classe dels 9 centres educatius de secundària de Vilafranca, tant públics com privats, i les diferents entitats i ONG que treballen activament en el municipi.

Dilluns 2 de maig, dintre de l’horari lectiu, a la Societat La Principal-Casal, es durà a terme la gala de la presentació dels diferents curtmetratges amb l’alumnat que hi ha participat i les entitats de solidaritat i cooperació municipals.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, destaca que el projecte Reacciona és una activitat engrescadora i útil per al jovent, i que “contribueix a la creació d'una ciutadania actual conscient i compromesa”.